Eye 9 veckor gammal


Nu har lilleplutten varit hos oss en vecka redan och tänk vad tiden går. Den här veckan har handlat mycket om att bekanta oss med ”ullbollen” ;).

Han har lite dåliga nattvanor, behöver kissa ofta, typ varannan timme så det blir ett herrans springande. Han har också kommit på den dumma ovanan att försöka käka upp sitt bajs, jag hoppas att det är bara är övergående. Lite kanske man kan skylla på mamma Flix som varit duktig och städat upp efter valparna. Och kanske får jag ta på mig ”äran” med, kanske han ser det som lite konkurrens när jag puttat undan honom för att plocka upp. Så in med ny teknik, belöna med lite godis på marken när han är klar och vips är ”poopet” borta.

Stressen som han hade första dagen börjar lägga sig, det här är en cool liten kille med mycket attityd och vilja. Vi har namntränat hela veckan på promenaderna och han får då gå lös. Nästa vecka när jag börjar min semester ska jag börja träna när vi möter människor och sedan lägger vi på hundmöten.

Han börjar även förstå att man inte ska kasta sig på handen när man har godis i den utan sätter sig snällt och väntar.

Har även lagt in lite burträning eftersom han inte gillade bilburen. Först tyckte han att den var alldeles för skum att kliva in frivilligt i men då lät jag flickorna få träna lite i buren och vips så kastade han sig nästan in i den, duktig liten ”ullboll” <3.

Penny och Eye kommer jättebra överens och leker så otroligt fint. Penny kan dock när hon blir lite speedad ta i lite för mycket så då får man bryta leken. Likaså med Eye när han blir speedad och försöker bita henne i svansroten vilket inte uppskattas särskilt mycket.

Det är nog bara Paddan som inte helt och hållet har köpt konceptet med valp i huset. Hon har vid 3 tillfällen sagt ifrån så att han skrek, men hon bet honom inte. Nu verkar han ha lärt sig att ”surkärringen” ska man hålla sig undan. Vi försöker även se till att hon har sitt utrymme på promenaderna och även hemma men visst ibland är det svårt att kolla på den lilla svarta ulltotten som är överallt och ingenstans.

Men häromdagen slår Paddan till och börjar nosa på honom, det var strax innan frukost och det har inte inte gjort förut, STORT framsteg, HALLELUJA! Hon ska självklart få ta sin tid på sig att börja gilla honom med. Med Penny tog det säkert 8 månader innan de kunde leka ihop och umgås lite mer normalt. Så jag räknar med att ha tålamod, tid och träning. De tre magiska T:na!

Eye

9 veckor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s