Dåliga nyheter


Veckan innan midsommar har varit en minst sagt händelserik vecka som började med att vi hade inbrott i vår bil natten mellan den 14 och den 15 juni. Jag parkerade bilen på en privat parkering precis intill hamnen där man sedan tar sig ut med båt till Bålsön där vår stuga ligger. Klockan var väl ungefär 19:00 på torsdagkvällen och nästa dag skulle jag åka in och hämta Niclas på tågstationen. Så när jag kom dit vid 16:00 var det första jag såg att N:s cykel på taket var borta, en ruta var sönderslagen och alla grejorna som var i bilen var borta. Ni kan väl gissa att jag blev först chockad och sedan både förbannad, ledsen och frusterad i en enda röra….

I bilen fanns det cykel- och vandringsutrustning, ett utställningstält och på taket en cykel. Värdet av dessa vågar jag inte säga högt. Så istället för att fira midsommar ute på Bålsön, fick vi åka hem och ägna oss åt att skicka in polisanmälan, göra förteckning över stulen utrustning, skickat in skadeanmälan med tillhörande bilagor till försäkringsbolaget. Och sedan är det bara att hoppas på det bästa….. ..o0(läs försäkringsbolagets goda vilja….)

Att göra listor och försöka hitta kvitton eller dylikt som kan styrka att man faktiskt har ägt utrustningen är inte helt enkel. Jag vet inte hur många av er som sparar på gamla kvitton. Själv är jag visserligen en hamster, när det gäller vissa saker, men tyvärr inte gamla kvitton.

Så fortsättningsvis (kanske klokt) blir det att fota alla ”dyrare” prylar och sätta dem tillsammans med kvitton i en pärm.

Men stort tack till vårt försäkringsbolag Moderna Försäkringar för all hjälp och nu har vi fått ersättning tillbaka. Det tog tre veckor!

Midsommarafton for vi istället iväg till ett naturreservat mellan Uppsala och Gimo.

img_0913

Duckface 1 och 2 😉

img_0939

Midsommarafton med jordgubbar och bubbel med de bästa som sällskap.

Tältet som vi fick i bröllopspresent skulle naturligtvis invigas. Och som vanligt brukar jag inte sova så gott eller särskilt mycket första natten i tält men det var fantastiskt mysigt ändå. Paddan tog större delen av min sovsäck så hon var i alla fall ganska nöjd.

Och sedan har min make blivit helt fenomenal på att köra rabarbersaft i mängder. Det hinns nog med ytterligare en omgång i år.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s