Gurkhoppet i Västerås, 3 pinnen tagen och klar för uppflytt


Idag var dags att åka till Västerås för att tävla igen. Igår körde de dubbla agilityklasser i klass 1 och idag, söndag, dubbla hoppklasser. Det var 48 starter i medium och jag hade startnummer 23 i hoppklass 1A.

I första loppet gjorde jag ett riktigt klantigt fel, hade en pipleksak i ryggfickan på västen som ramlade ut på banan precis när hon hoppade sista hindret och det blev förstås en disk. Man får inte belöna hunden på banan så står det i reglerna. Själv märkte jag inget förrän vi kom till målfållan då både Susanne och Annika pekade. Slog mig för pannan av klantighet /dooh.

Loppet var jättefint annars. Paddan är så följsam och idag kändes det som vi sprang med bättre fart. Det gick alltså inte riktigt lika långsamt.

I hoppklass 1B startade jag som nummer 41, ett segt nummer. Man kan juh inte ta ut och värma hunden för tidigt utan får vänta till det är drygt 20 startar kvar annars har man gjort slut på den energi som finns. Och jag vill ha Paddan så pigg, energisk och taggad som möjligt innan start. Vi brukar värma med först en promenad, lite joggning, rusher och sen lek. När hon börjar skälla vilt på mig då vet jag att då kan vi preppa oss för start. I startfållan brukar jag ladda henne med antingen backa, hoppa högt eller nostarget  mot min hand.

Hör kommer det loppet:

Det slutade med en sjätte plats och pinne.

Och praktikanten Penny har under dagen fått ägna sig åt att träna lite i tävlingsmiljön på att sitta tyst nära banan och försöka leka vid starten. För tillfället verkar hon vara mitt i någon 2-års kris 😂. Har svårt att leka med störningen runt omkring, tappar fokus och måste absolut dammsuga gräsytorna.


Min lilla söta trimmade traktor, hon är ”säker gamla Bettan”!!! 😉

Väl hemma fixar bästa sambon söndagsmys 😘!

Och stegräknaren ger hallelujamoments 🎸🎺🎷!!


God natt kära vänner 😄!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s