Penny debuterar i tunnelklass


Förra söndagen var vi, både jag och Niclas, iväg till Stockholms Hundsportcentrum för att jag skulle tävla både Paddan och Penny. Paddan i tunnelklass och blåbärsklass medan Penny skulle få debutera i tunnelklassen.

Måste erkänna att jag var lite nervös. Det blir mycket mer att hålla reda på när man har två hundar. Två startar, två omstarter, uppvärmning, nedvärmning osv.

Paddan hade startnummer två och Penny nummer 6 i tunnelklassen. Det var många tunnelingångar att hålla reda på och när man går banan så blir man lite förvirrad om det skulle vara blå tunnel eller gul tunnel. Men kul och klurigt.

Paddan är paddan. Hon är seeeeekäääär gamla Bettan men det går inte så fort. Och i hallarna har jag svårt att få igång henne, kanske beroende på det begränsande området, jag vet inte riktigt. Utomhus är det mycket lättare då brukar hon tagga igång på leksakerna. Men inomhus verkar hon mer vara benägen att skälla på mig. Och då får hon väl göra det då tänker jag ;).

Penny skötte sig jättebra. Hon var lite störd av alla hundar och alla ljud runtomkring. Det syns i starten eftersom hon inte fokuserade. Sedan missade jag första blindbytet för att jag inte var tillräckligt snabb. Annars är jag hybernöjd med vad kanonkulan presterat. Ska bli kul när vi kan komma ut och tävla senare i höst eller nästa vår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s