Äldre inlägg


Den här veckan har det blivit mycket  vi varit iväg och gjort en massa saker, känns det som.

I fredags hade jag bokat en timme hos Hundmetro. Niclas var med och båda hundarna fick lite träning. Eftersom vi inte tränat på däcket och säcken på länge blev det focus på dessa för Paddans del. Hon hade lite problem med däcken särskilt från vänster sida av någon anledning. Däcket i hallen har bara ett fäste på undersidan vilket gjorde att det går att springa vid sidan av däcket i hörnet på ställningen. Vet om det kan vara orsaken men tänkte i allafall höra med Lill om det går att sätta fästena i hörnet (tävlingslikt).

Säcken hade Paddan inga som helst problem med. Hon blev väldigt taggad på den. Och det lustiga är när hon kör med Niclas så vill hon inte släppa den leksak som hon får kastad. Springer gärna runt ett par minuter innan hon släpper. När jag kör henne så tar hon den inte först utan ”skäller” på mig för att jag ska kasta den. Så hon beter sig lite annorlunda beroende på vem av oss som kör henne.

Penny fick träna på lite fotgående, lekutveckling, släppa leksaken när den dör, ligga still när Paddan sprang och skällde utan att dra igång. Hon har inga problem att koncentrera sig på föraren så länge man ser till att jobba med henne. Hon är väldigt lyhörd och vill jobba.

I lördags for vi till Västerås för att först gå en runda på Björnön,  en långsmal ö i Mälaren, med broförbindelse till fastlandet. Ön har varit ett naturreservat sedan 1959 och är en populär plats för friluftsliv och aktiviteter. Här finns även en unik flora, bland annat med ett rikligt bestånd av misteln som är Västmanlands landskapsblomma. Djurlivet är varierat och man kan räkna med att få se både dovhjort, rådjur, grävling, räv och hare. Vintertid kan du även stöta på älg.

Björnöns naturreservat

Båda tjejerna hade klövjeväska på sig hela promenaden.
Paddan började med 20 minuters uppvärmning med 200 gram ris på varje sida.
Penny började med 20 minuters uppvärmning med enbart klövjeväska.

Sedan blev det:
– 20 minuter med 300 gram ris/sida för Paddans del
– 20 minuter med 100 gram ris/sida för Pennys del

Efter 40 minuter plockade vi ur riset ur Pennys väska och Paddan fick fortsätta med 200 gram/sida resten av promenaden.

Efter två timmar drygt blev vi ganska hungriga och passade då på att käka på Björnögården. Maten var riktigt bra! Sedan var det dags att ägna några timmar åt shopping (julklappar, adventsljustakar och lite annat).

Igår (söndag) körde vi iväg till Kungsängen där Niclas skulle cykla med sin fat-bike medan jag hade bokat två timmar egentid i Hundsporthallen i Kungsängen.

Paddan:
– träna på däcket ensamt, först bara fokusera på att hoppa igenom sedan utöka med avstånd och lite vinklar
– hopp – däck – hopp
– kontaktfält på -a-hindret
– runda pinne – A-hindret från båda håll
– tre pinnar i en trekant – skicka runt och göra framförbyten, blindbyten, threadles

Penny:
– sitta-fintträning (den positionen har vi fått läxa att göra från fysioterapeuten)
– backa upp på 1 plattform, sedan 2 plattformar, sedan lutande plattform mot vägg
– lite linförighet där jag försöker få henne att gå vid sidan av mig
– lekutveckling: ta leksaken, leka lite och sedan få en att släppa på ”loss”/”tack/ eller ”släpp”. Så fort hon släpper belöna, sedan öka svårigheten till självkontroll där hon belönas för viktförskjutning bakåt (sitt, backa eller något annat hon bjuder på).

När hon går vid sidan av mig så märks det att hon har svårt att följa med när man ska svänga vänster. Då vill bakdelen gärna skjuta ut från mig. Vänder man mot höger blir det naturligt lättare. Måste höra med fysioterapeuten vad vi får träna vidare på där (skänkelvikning, trampa runt ikeapall osv).

Efter inomhusträningen blev det kort rastning sedan iväg för att hämta Niclas och vidare till Hundsimmet.

Paddan:
– 2 pass på  15 minuter vardera.

Penny:
– 4 pass på 4 minuter med ungefär 2 minuters vila mellan.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s