Instruktörsutbildning och rehabträning


I helgen har jag gått första kurshelgen av två för att bli agilityinstruktör. Tidigare har jag alltid tänkt ”vet inte om jag orkar att vara instruktör”. Men sista året känner jag att jag vill första att hjälpa nya männniskor in i agilityvärlden. Få dem att förstå att det här är något för alla. Agilityn består av så mycket: glädje, lust, fart, motivation, lekfullhet och så samarbete. 

Kursdagarna är uppdelad på teoridel som görs fm och sedan praktikdel på eftermiddagen där man fått egen träning med hund. 

Vi har diskuterat kursupplägg, instruktörens roll och de nya reglerna på ett teoripass (Knivsta BK) under förmiddagarna. Efter lunch har vi åkt till Knivsta Hundsportcenter för att få ett praktikpass med egen träning. Båda dagarna har det varit roliga banor och Petras feedback kändes peppig, konstruktiv och väldigt hjälpsam 😀😀!

Och bästa Paddis gjorde allt rätt, min lilla traktor med tre växlar blev en ”trimmad traktor med 4 växlar” 😂😂!! Så glad och nöjd för att vissa saker börjar ramla på sin plats nu.Och sedan har vi varit hos Maria på ReDog igen. Idag visade Penny inga smärtor i musklerna bak men visade obehag i nerverna som sitter djupare under så nu blir det fokus på att bygga upp musklerna i ”rompan” ordentligt.

Till nästa veckas besök ska Penny 

– två gånger gå med klövjeväska i 20 minuter med 100 gram på varje sida

– träna på ”sitt-fint” 3 pass varje dag. Målbilden är att kunna sitta fint under 45 sekunder samtidigt som jag rycker försiktigt henne åt något håll eller kunna vända på huvudet efter en godisbit utan att tappa balansen

Så det blir nog mer agility på den Sudan nyår tyvärr 😒. Men huvudsaken är att hon blir bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s