Kvalitetstid med hundarna


Nu har säsongen dragit igång ordentligt och jag känner mig riktigt taggad på att träna in ett fullgott slalom och kontaktfälten. Så igår var jag och tjejerna hos Stockholms Hundsportcentrum igen för att träna. Två timmar med bara en träning :mrgreen:.

Det blir mycket träning när man bara har en hund att träna. Första timmen körde vi enbart slalomträning. Först repetera upp 4-pinnar. Sedan fortsatte vi på följande sätt:
– 4-pinnar, sedan 4-pinnars mellanrum och sedan lägga på ytterligare 4-pinnar med 100 % rätt.
– 4-pinnar, sedan 3-pinnars mellanrum och sedan lägga på ytterligare 4-pinnar med 100 % rätt.
– 4-pinnar, sedan 2-pinnars mellanrum och sedan lägga på ytterligare 4-pinnar med 80  % rätt (hon missade ingången 5-6 två gånger).
– 4-pinnar, sedan 1-pinnars mellanrum och sedan lägga på ytterligare 4-pinnar med 100 % rätt.
– 8-pinnarsslalom, inga missar, 100 % rätt :)!!!
img_6562

Andra timmen ägnades åt kontaktfältsträning på en liggande balansbom. Jag har ställt upp två pinnar för att få rätt på uppgångarna. Lite hjälp där än så länge. När jag började träningen så lyckades jag från vänster sida först kasta belöningen (godis) lite snett ut från balansen på vänster sida. Resultatet blev att hon sprang av balansen innan träff på kontaktfältet, såklart!

”Shame about the handler”

Så gör om och gör rätt. Jag började med att ha lite bättre koll på min kastarm (höger). Av någon anledning så gör jag på helt annat sätt när jag springer på höger sida. Förmodligen är det lättare på den sidan och då kommer det mer naturligt. Bra att komma fram till den analysen.

img_6563img_6564

img_6565

Sedan fick det blir en ”runt/tajt-övning” på ett hopphinder. För att försöka få in lite tajtare svängar runt hinderstöden. Och sedan avslutade vi med att träna på skicka runt två hinderstöd och threadla :).

Bästa lilla råttan ❤ ❤ ❤ ❤

img_6567

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s