En lugn vecka på hemmaplan!


Efter en hektiskt vecka med både sök och utställning kändes det ganska skönt att få vara hemma och pyssla. När man har unghundar hemma ska man inte lämna detaljer på golvet. Det kan då hända att de blir sönderbitna. Penny har en förkärlek för plast av alla dess slag och här har hon tuggat sönder en ett filter till vår dammsugare. Felet var mitt som råkade lyfta på överdelen så att filtret hamnade helt ensam på golvet, typiskt mig :(. Lite klantigt!!

Men husse han blev eld och lågor för nu kunde vi investera i en robotdammsugare. Vågar jag avslöja att jag alltid varit lite skeptiskt till dessa. Av någon anledning har jag fått för mig att det inte blir lika bra om man inte själv får göra grovjobbet. Men nu är ”Kaj” på plats efter en undersökning om vilket fabrikat som var bäst. Det blev en Neato Botvac d85. Och jag måste säga att jag nöjd, den tar hundhåren fantastiskt bra. Så nu får Kaj jobba när vi går på promenader och sedan är det bara att torka golv efter.

Jag har även passat på att investera i två stycken hundsängar på ben som det går att dammsuga undertill. Paddan har redan boat in sig och verkar tycka att de är okej.

Sedan var det dags att rensa i trädgården. Först skulle humlen bort, den sprider ut sig som ett virus och fastnar i allt.

 

 

 

 

 

Och så här fint (läs tomt) blir det efteråt. Pensionärerna som bor på gatan ojar sig för att trädgården är så tom men det är juh min träningsplan 🙂

Före – vildvuxet äppleträd som stressats av beskärningen förra året.

img_6460

Och efteråt – lite er luftigt än tidigare. Hoppas nu bara det tar sig till nästa år och ger lite äpplen.

 

Före. Vildvuxen och spretar åt alla håll. Efter att jag först klippte ner hela rosbusken så skulle jag naturligtvis ha hållt efter den. Men det har jag missat eller inte orkat göra.

img_6461

Efter

I måndags for jag till Enköpings Djurklinik där jag lämnade in Penny för kastrering. Det finns säkert många för- och emot kastrering. Men för vår del har det första varit dels att Penny inte ska gå i avel och framför allt för att löpen är långa och hormonsvängningarna påverkar harmonin tillsammans med Paddan vår andra hund. När Penny löpte för första gången i våras tog det väl ungefär 3 månader innan hon blev sig själv. Och hon är en hund som inte bangar att leka med leksaker, med oss och med allt som man visar henne. Under den här perioden vägrade hon att leka nästan helt. Och livet med hormonsvängningarna gjorde att tjejerna bråkade en del. Normalt sett har vi det harmoniskt, visst händer det att det ryks ihop någon enstaka gång men inte varje dag. Så jag tror att de båda kommer att må bättre utan hormoner helt enkelt.

5 dagar efter operationen är Penny åter på G. Jag har fullt sjåå att hindra henne från att hoppa, skutta upp på saker. Överhuvudtaget att hålla henne på marknivå, pust. Men det är så skönt och se att hon är tillbaka i sitt gamla jag – vild och galen som bara hon kan vara. Här kommer några bilder på Penny med dumstrut på. Om ni visste vad hon har tråkigt just nu.

Pennys rehabschema har jag hämtat från en artikeln som heter ”Kastrering av tik” skriven av Frida Lundin, hundfysioterpeut och ägare till Åre Hundrehab. Det innebär att man under 5 veckor efter operationen bygger man upp tikens muskelstyrka för att senare undvika skador på ryggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s