Sportson Enduro, agilitytävling samt sommaragility


Helgen som gick var lite hektiskt. Det började med att Niclas åkte till Flottsbro i Huddinge för att träna inför tävlingen på söndagen. Jag och tjejerna började dagen med en 1,5 timmes långpromenad tillsammans med Sanna som slutade med frukost hos henne innan vi gick tillbaka hem igen. Sedan blev det lite pyssel hemmavid och agilityträning i trädgården. Tränade ett pass slalom med Paddan som gick super, bara bågar vid ingångarna nu.

På söndagen for vi iväg till Flottsbro för att sköta markservice och vara ”hejaklack” åt Niclas. Tävlingen heter Sportson Enduro och genomfördes av Creme Fraiche Bicycle Club i samarbete med Sportson. Klubben som är Stockholms snabbast växande MTB-klubb och som med stor framgång arrangerat tävlingar i området senaste året. I år stod de som värd för årets tredje deltävling som gick av stapeln på Flottsbro skidanläggning där deltagarna kunde erbjudas liftassisterad cykling (med skidliften).  Tävlingen bestod av 8 stycken specialsträckor med stor variation. Sträckorna består av handgrävda single tracks, byggda hopp och naturligt uppkörd stig där fokus för banläggarna har varit att hitta en så bra kombination som möjligt mellan fysisk, snabb och tekniskt krävande cykling.

Flottsbro ligger jättevackert vid Alby sjö med en jättefin sandstrand. Det var rätt skön temperatur hela dagen men det blåste så jag blev lite urblåst och fick huvudvärk, naturligtvis för att inte drack så mycket vatten /skyll mig själv :(.

Tävlingen började vid 9:30 och pågick fram till cirka 14:00. Niclas klarade alla sträckorna utan att ramla men var inte 100 % nöjd med tiden, tror jag ;).

Planen var att åka förbi Bro-Håbo BK och träna lite samt köra lite hundsim på vägen hem. Men jag kände att huvudvärken inte riktigt gjorde mig så sugen så vi åkte direkt hem istället. Efter lite vila och en värktablett kände jag mig som en ny människa. Sedan blev det att stuva in tält, tältstolar, burar och andra hundgrejor inför tävlingen i Strängnäs i morron.

På nationaldagen for vi iväg vid 7:30 till Strängnäs Lokala Kennelklubb där Paddan och jag efter ett år av tävlingsuppehåll äntligen skulle starta igen. Dubblerade klasser och jag hade anmält oss till båda hoppklasserna. Lite trött med med ett härligt humör och en sol som aldrig vill sluta stråla kunde dagen inte börjat bättre. När vi kom till Strängnäs kånkade vi först iväg alla sakerna och satte upp tält, bur, stolar och mat. Sedan hämtade vi hundarna och tog en kort rastning innan de fick vila lite i tältet medan vi åt medhavd frulle och drack kaffe. Jag hade gjort i ordning meze med jordgubbar, nötter och psylliumfrön till samt kokt ägg. En bra start på dagen :)!

Träffade klubbkamrater från både BHBK och EBK, så jag passade på att prata lite med dem.

Den första hoppklassen startade med large, fortsatte med small och sedan var det tur för medium. Klassen kom igång runt 10:20 med banvandringen. Jag tyckte inte att banan var särskilt svår utan ganska rolig. Inte för mycket raksträckor utan även fina svängar. En följsam bana helt enkelt. Vi hade startnummer  15 så efter banvandringen hämtade jag Paddan och gick iväg med henne för att värma upp henne på en lite lugnare plats. När det var ungefär 6 starter kvar kom vi till planen och fortsatte att leka lite innan hon fick vila. Jag tyckte att hon verkade taggad och på så känslan var positiv.

Det fjärde hindret var slalomet och tyvärr gick hon ur efter 10 pinnar så därför blev det en disk såklart. Hade funderade innan start om jag skulle köra om hela slalomet om hon gick ur men jag valde att inte göra det eftersom hon oftast går ner sig och får lite dåligt självförtroende. Nu körde vi på flytet och satsade på att ha kul på banan. I övrigt känns hon väldigt följsam och lätt att styra.

Hoppklass 1A:

I den andra hoppklassen hade man vänt på banan och gjort små justeringar. Även där gick hon ur efter 10 pinnar men då försökte vi ta det igenom och så valde hon att gå ur efter 2 pinnar. Det blev ytterligare en disk där :).

Här kommer en film från lopp nummer två:

Note-to-self: lägg mer tid på att jobba bort bågarna på de sista 3 pinnarna. 

Sedan packade vi ner alltihop och körde hem. Jag hann vara hemma ungefär en timme innan det var dags att åka iväg med Penny. Under hela sommaren har vi sommaragilityträning bokad i Kungsängen hemma hos Mary. Veronica Snell håller i vissa tillfällen och de övriga tränar vi själva på det vi behöver. Igår körde vi:
1. kontaktfältsträning (runda pinne och träffa ram på marken),
2. 2+2 slalom
3. liten bana med två hopphinder, framförbyte mellan 2-3, tunnel, sväng och två hopphinder (spegelvänd)

160606 övning framförbyte

 

 

 

 

 

 

4. Rundbana med byten

160606 Rundbana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är jättenöjd med Penny förutom att hon lyckas få tag i fluffleksaken som for ur min ficka och sedan springa runt 50 ärevarv på egen hand. Jösses sicken energi hon har den hunden :mrgreen:.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s