Agilityträning på klubben med en ny uppstartad träningsgrupp :)


I torsdags var det uppstart på en träningsgrupp som ska träna agility varje torsdag fram till 16 juni. Det känns jättekul eftersom det var längesedan det var något organiserat på vår klubb. Samtliga ekipage ligger på allt från att aldrig ha tränat agility, gått nybörjarkurs, till klass 1, 2 och 3 ekipage.

Den här gången blev det en övning med en rundbana som man kan kombinera i all oändlighet. Så här såg den ut:

Rundbana med oändliga kombinationer

Rundbana med oändliga kombinationer

För Paddans del körde vi först banan bara runt (finns inte med på filmen), sedan testade jag att skicka henne på runt-kommando på utsidan. Lite missförstånd vid första hindret annars kändes det bra förutom att jag lyckades kasta spenen i huvudet på henne :(. Vi behöver öva mer på självständigheten att kunna skicka från lite längre avstånd. Här kommer film på delar av träningen:

Med Penny körde jag först:
– hela rundbanan
– rundbana med runtkommando
– slalomträning med  2×2

Vilken skillnad är på dessa två. Med Paddan känns det som jag glider runt som en snigel. Penny däremot kommer som en jäkla kanonkula och där kommer jag säkert att få problem att hänga med haha. Tyvärr missade jag att fråga om någon kunde filma Penny.

Så kul, nästa gång ska jag ta med kameran och fota de övriga tror jag ;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s