Beteende- och personlighetsbeskrivning för hund (BPH) med Penny


Den 16 april var vi på Skutskärs BK för att göra ett BPH med Penny.  Varför man väljer att göra BPH är för att få en bättre bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar.

Under samtliga moment visar hon ett lugn, en trygghet och en mycket stabil mentalitet. Hon leker gärna, visar ingen rädsla eller otrygghet när beskrivaren tar i henne, hon reagerar på gubben som far upp men släpper det snabbt, skramlet likaså. Momentet där figuranten saktar närmar sig var det hon reagerade starkast på. Hon skällde nästa hela tiden, flyttar lite utåt sidorna men reste ingen ragg eller agerade utåt. Hon tyckte dock att figgen var konstigt ända fram till hatten/överdraget togs av och den började prata. Då viftade hon på svansen.

Duktiga Piraten 🙂

 

Här är Pennys spindeldiagram:

160416 BPH_Penny_Spindeldiagram

 

Mer information om BPH hittar du i den här informationsbroschyren.

Här finns en ordlista som beskriver några begrepp och förkortningar kopplade till hundars beteende och mentalitet vid mentalbeskrivningar  mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s