3 timmars agilitymaraton (21 december)


Idag hade jag bokat tre hela timmar i hundhallen tillsammans med Sabine, Annika och Johanna. Hade valt en bana från holegard.se som gick att köra på 4 olika sätt. Övningen bestod av följande bana:

Övning 1: 1-2 TF eller 2-3 Jaako till slalomet

Övning 2: 1-2 runt, 2-3 runt, 3-4 framförbyte

Övning 3: 1-2 runt, 2-3 runt, 3-4 jaako

Övning 4: 1-2 runt, 2-3 runt, 3-4 jaako/framförbyte, 4 bakombyte, 4-5 framförbyte

Övning 5: 1-2 runt, 2-3 runt, 3-4 framförbyte, 4-5 framförbyte/blindbyte, 5-6 tajt

Övning 6: Kontaktfältsövning på balansbom. Körde hela bommen utan att belöna med godis på mittendelen. La en godis på targeten sedan fick hon springa med mig över. Hon travar på översta delen men det tänker jag inte bry mig om i dagsläget eftersom hon har blivit så höjdrädd för just den delen. Springer bra på både upp- och nerfart. Håller kvar kroppen på balansen vid nedfarten.

Övning 7: Banan bakifrån med start på däcket. Raksträcka från däck – hopp – slalomingång där man kunde välja att gå på högersida eller vänstersida (krävde dock ett framförbyte/blindbyte), vidare till hopp – hopp – tunnel. För att krångla till det lite valde jag att köra ut på båda hopphindren innan tunneln.

Paddan gjorde jättebra ifrån bra ifrån sig. Däremot behöver vi träna mer på jaakos, för det tog ungefär 3 försök innan jag fick till det :). Här kommer ett litet klipp från några av övningarna.

Självklart blev det fika i mängder under de tre timmarna. Kaffe, lussekatter i tre olika varianter, pepparkakor och tom chokladbollar. Härlig träning i tre timmar :)!

IMG_5560

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s