Inomhussök 12/12


I mitten på december var jag iväg på en kurs i inomhussök hos Majas Hundskola. Jag har tidigare gått liknande kurser hos Vi2hundcenter med Skip och tyckt att det var fantastiskt roligt.Den här gången var det Paddans tur. Vi möttes upp kl 09:45 vid Frösthults kyrka utanför Enköping och körde i gemensam kolonn mot en gård med ett fd svinstall där vi skulle hålla till. Vi började med att valla av hela byggnaden innan vi tog in hundarna en och en. Innan påsläpp fick de som skulle figga hälsa på hunden.

När det var dags för Paddans tur hade en figge gått in och gömt sig innan Paddan släpptes in. Hon jobbade självständigt men fuskade lite med nosarbetet och försökte med synen först.

Vid andra skicket sökte hon mitt stöd så jag fick hjälpa till och kliva ett par steg fram i rummet.
Efter att alla hundarna varit inne en gång var det daga för lunch. Under lunchen hade vi en genomgång av alla hundarna.
Efter lunch meddelade Maja att det blev ett annat upplägg. Nu skulle vi jobba i team om två och två. Två personer saknades och vårt jobb som team var att hitta dessa. Vi fick bestämma vilken typ av strategi vi ville jobba efter:

1. Skicka en hund i ett rum och sedan låta nästa hund söka i nästa rum.
2. Ha en kontrollhund som söker av utrymmet igen om den egna hunden inte hittar något.

Vi valde att köra med kontrollhund. Vi hade fått en del av hallen som innehåll 2 mindre rum och ett större. I de första två fanns det ingen figurant placerad. När jag skulle skicka in Paddan i det andra utrymmet missade jag att hon tittade kort på en vagn som stod parkerade i korridoren. I den satt det en figge gömd. Hon fick hitta figgen när vi kom ut från rummet.

Är jättenöjd med hur hon jobbar. Däremot är hon inte jätteintresserad av figgarna av någon anledningen. När hon fått sitt godis lämnade hon dem snabbt.
Här kommer några filmer. Tack till Maja Fredriksson för att du filmade oss :).

Här är första försöket:

Här låg figgen i en fodervagn utanför rummet. Såg ni hur hon faktiskt tittade åt vagnen när hon passerade den. Eftersom jag var före så missade jag naturligtvis det ;).

Sedan fick vi gå förbi fodervagnen så hon fick hälsa på figgen. Lyssna inte på mig, för jag pratar alldeles för mycket ;). Som vanligt.

Sista filmen visar hur hon hittar figgen mitt i ladan längst ner i mitten. Lite mörkt men i alla fall.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s