Hoppteknik, sökträning och hundpromenad!


Helgen började med två timmars hoppteknik i Hundsporthallen tillsammans med ett gäng glada klubbkamrater från Bro-Håbo BK. Under de två timmar som vi var i hallen hann vi med 3 olika övningar.

Eftersom Penny bara är valp så har hon fått köra mest raksträckor där hinderbom ersatts med speedbumps ( rör kapade på hälften).

Här är övningarna vi kört:

Namnlös

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hon skötte sig jättebra, brydde sig inte om andra hundar, kunde vara lös och älskar att kampa med leksak. Däremot har hon svårt att koppla av under tiden, sitter gärna och piper. Den här gången glömde jag att ta med ett ben att ha i buren. Det måste jag tänka på till nästa gång. Vi passade även på att träna lite burträning under passet.

I lördags åkte jag och Penny iväg tillsammans med sökgruppen som nyligen bildats på klubben med 5 andra söksugna förare. Vi lottade startordning och jag fick starta sist. När det var Pennys tur fick hon först börja med att hälsa på samtliga figgar (figuranter) eftersom hon är lite försiktig av sig. Målsättningen är att skapa sig en flock tillsammans med den.

Jag hade först tänkt att leksak blir jättebra men insåg rätt snabbt att vi ska ha godis till en början så att hon känner sig bekväm med situationen. Hon fick fyra skicka på synlig figge ca 20 m bort. De två första skicken var med samma figge som jobbade väldigt bra. Jag hämtade Penny hos figgen och tog med henne ut till stigen igen innan hon fick springa ut till figge 3, fortfarande försiktigt men hon vände sig inte om och tittade på mig. På väg till figge 4 blev hon nog mentalt lite trött och var tvungen att rensa hjärnan genom att lukta lite i gräset innan hon fortsatte fram.

Är jättenöjd med hennes arbete så långt. Sedan kommer vi till lite ”note-to-self”:

  1. Var tråkig. Föraren ska inte prata så mycket utan vara tyst och tråkig.
  2. Prata in så mycket med hunden.
  3. Inga glada tillrop.
  4. Hämta Penny hos figgen under tystnad.

Ser fram emot nästa träningspass.

”Penny i lånat tjänstetecken”

Igår tog jag en långpromenad med båda hundarna. Paddan är nyligen kastrerad och har haft en riktigt tråkig vecka. De första dagarna mådde hon lite tjuvtjockt och hade ont så då var hon mer stilla. Sedan har smärtan släppt och nu är hon helt galen, puuh. Inte lätt att hålla fyra tassar i marken utan det blir mycket jämfotahopp. Men igår fick hon följa med på en längre promenad genom stan för att få lite miljöträning åt Penny. Vi träffade bland annat två trevliga kvinnor som undrade om det var foxterrier jag hade. Tydligen hade en av dem kommit i kontakt med rasen innan. Paddan hälsade gärna, Penny var först undvikande men efter en stund satt hon nästan i knät på den ena kvinnan :).

Vi stannade på torget och tränade medan en liten söt tös gick förbi och även på en dam i rullator.

Nere vid ån försökte jag lägga ett 8 meter långt spår i gräset åt Penny som aldrig spårat förut och avsluta med en leksak bakom ett stort träd. Hon vindade nog in doften av leksaken för så mycket spårande blev det inte. Sedan passade vi på att köra ett lekpass med först Penny och sedan Paddan. Penny har börjat lära sig att släppa när jag blir passiv och att ”jaaa” betyder att du får ta den igen. Även Paddan gick igång på samma leksak (som hon aldrig brytt sig om tidigare) men här blev det något lugnare lek bara framåt eller bakåt eftersom hon inte får hoppa än.

”Radarpar”

"Titta hit"

”Uppsittning”

Sedan gick hem en sväng till Sanna som hade besök av Zelda och Doris. Så med Paddan avstängd i hallen var det totalt 6 foxar och en liten valp i samma rum. Iris, Pinnochio, Penny, Doris, Zelda, Rea och så Tiger (4 veckor gammal). Det kändes ganska lustigt, att kunna sitta med så många foxar framför sig utan slagsmål :).

dlöfjaösld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s