Spår, agility, simträning och promenaddag!


Då var sista arbetsdan’ gjord. Ja alltså inte förevigt men som anställd i Håbo kommun. Torsdags var min sista arbetsdag och det har varit en stressig vår att först följa upp ca 45 gamla ärenden från 2012-2013. Samtidigt ska man hinna med slla nya ärenden som ramlar in och under tiden försöka följa upp såna där ingenting har hänt. Såå puuh 😅, inte konstigt att jag varit trött. Det blir som en härdsmälta i hjärnan när man blir trött.

Efter jobbet i torsdags drog vi direkt upp till Bålsön utanför Hudiksvall.  

Bålsön, längst ut i havsbandet nordost om Hornslandet består till övervägande delen av hårt svallad morän samt klapper-, grus-, och sandfält. Mitt på ön finns några mycket blöta sluttande kärr, bla Stormarsmyren.

Dessutom finns ett flertal små tjärnar eller gölar. Stränderna är i allmänhet blockiga och steniga med hällar här och var. Några små sandstränder återfinns på öns sydvästra del. Ön är till största delen bevuxen med barrblandskog med gammal skog i söder.

Bålsö fiskeläge, som flyttades till nuvarande plats på 1840-talet då landhöjningen gjort hamnen vid det förra läget obrukbar, har en välbevarad fiskarbebyggelse. Bålsö kapell, som uppfördes 1603, ligger dock kvar vid den förra hamnen som benämns Gammelhamn.

På ön finns stora kulturhistoriska värden, förutom fiskarbebyggelsen och kapellet finns bl a fornlämningar i form av en ödekyrkogård, ett flertal labyrinter och andra stensättningar.

Bålsön är av riksintresse för naturvård, friluftsliv och kulturmiljövård och är naturvårdsområde sedan 1990. 

Här stannar vi tills på torsdag.

Idag har jag lagt ett spår till Paddan.  

Jag missade starta appen därav det kortare blå spåret. Sedan startade vi inte i havet som appen visar med det röda spåret 😁, vädret har varit dimmigt och mulet så mottagningen måste ha spökat lite. Liggtiden var ca 1.30 h.

Efter det passade vi på att träna lite agility. Bålsöborna har förundrat sig över vår lilla bana. Ett exotiskt inslag tror jag.  

När vi kört ett pass gick vi ner till badplatsen för lite sim och stoj. Det är inte jag som står för stojet 😛.   

  
Därefter fick det bli en 4,5 km lång promenad som nedvarvning.

Skön dag helt enkelt! 😎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s