Debut i Hoppklass 1, Märsta-Sigtuna BK 150514


Nu har det gått nästan en år sedan Paddan flyttade hem till oss. Hösten 2014 tillbringade vi mycket tid åt att gå kurs och lägga en bra grund för fortsatt agilityträning och tävling. Och tidigare i våras satte jag press på mig själv och anmälde oss till Märsta-Sigtuna.

Det blev disk såklart. Med tanke på hur vår träning sett ut senaste månaden så är jag jättenöjd. Hon gick runt banan med godkänt på samtliga hinder utom slalomet, som jag valde att inte göra. Däremot så sprang hon väldigt långsamt i stället för att ta i och gasa.

De sista två månaderna har det dock blivit lite avbrott i träningen här och var. Först fick hon ett klobrott med enbart koppelpromenader på hårt underlag (för att inte slå upp klon). Efter drygt 3 veckor kunde vi börja träna agility igen. Sedan var det dags för löp och vis av förra årets löp då Paddan mer eller mindre tappade allt intresse för lek under den perioden så kände jag mig inte så entusiastisk. Och även de här 3 veckor har hon varit håglös, sover mycket, svår att dra igång och orkar mentalt ingenting. Att försöka leka med leksak känns helt hopplöst emellanåt. Nu bävar jag bara för skendräktigheten lagom till midsommar :(.

Eftersom vi inte har kunna träna effektivt så har slalomträningen gått väldigt sakta. Där har vi övergått från allémetoden till att lära in fyra pinnar med hjälp av bågar istället. Med bågarna på kan hon i princip ta ingången från alla vinklar. I början hoppade hon över någon båge men det har successivt försvunnit.

Nu måste vi fortsätta att öka på träningen så att det sitter i muskelminnet och sedan öka på antalet pinnar.

Skönt med rutinen kring tävlingar i alla fall. Jag var inte ett dugg nervös så jag har väl inte glömt allting då :).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s